НОВИНИ

Оставка в ДПС след скандала с Владимир Кузов

Владимир Кузов не е легитимен член на ДПС. Това заявиха днес от ръководството на партията след проверка по случая. Заради скандала с приема на бившия депутат от Атака, условно осъден за склоняване на непълнолетен към блудство, от ДСП отстраниха шефа на партийните структури в район Оборище Антон Тепавичаров,а председателят на софийската организация Нихат Кабил подаде оставка.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:57, 05.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че ръководството на партията е разбрало от медиите, че лице осъждано за педофилия е прието за член на движението. Това наложило незабавна проверка по случая Кузов, която да установи дали уставът за прием е бил спазен.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Проверката установи, че са нарушени и условията и реда. Издадената в нарушение членска книжка на лицето Кузов е невалидна и той не е активен член на ДПС.

Снощи след заседание на областния съвет на движението в София е взето решение шефът на структурите в район "Оборище" Антон Тепавичаров да бъде изключен, тъй като именно той е приел Кузов. Председателят на областния съвет на партията в София Нихат Кабил е подал оставка и тя е приета.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Уставът на ДПС и всички програмни документи и решения на партията са задължителни за всички членове и следва да се спазват при нарушения се налагат наказания. Ние изповядваме общочовешки и европейски ценности.

След като обяви решенията на партията, Карадайъ отказа да отговоря на въпроси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин във Виена: ​Русия е преодоляла всички трудности, свързани със санкциите
Путин във Виена: ​Русия е преодоляла всички трудности, свързани със санкциите
В защита на българските превозвачи
В защита на българските превозвачи