НОВИНИ

Ангел Джамбазки за пакета за мобилност: Не е време за празненства

Проектът „Макрон“ цели да направи административни спънки пред източния бизнес и да го фалира. Това заяви в студиото на „Още от деня“ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Той заяви, че е рано за празненства, защото предстои дълга битка правата на българските превозвачи да се опазят и спазват.

bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 05.06.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Гласувани са три различни доклада за пакета „Мобилност“, отбеляза евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Връщането на камиона в страната на произход е свързано с каботажа - използване на чужд камион в границите на една държава, обясни АНгел Джамбазки. Така множество полски камиони не изпълняват международни превози от и до Германия, а работят изцяло в нейните граници, даде за пример той. При международните превози камионът не е нужно да се връща в страната на произход.

Това не засяга българските шофьори, тъй като те не се занимават с каботаж. Проблем обаче е планирането на почивката в срок от 21 дена по-рано, заяви Джамбазки.

;

В България с бизнеса за превози се занимават над 150 хиляди души, мнозинството от които работят семейно или в малък колектив, заяви Джамбазки, заради което не може да се говори, че България цели „социален дъмпинг“. Фирмите с много камиони и служители в България са няколко. Бизнесът с превози е най-доходоносния за държавата след енергетиката и туризма и той е от национален интерес, заяви Джамбазки.

Той подчерта, че не е време за празненства, защото това предстои дълга битка. Според него това е най-важното гласуване в мандата на сегашните евродепутати. Тук не е нужно искане да се излезе от ЕС, а де се защитят националните ни права, допълни той. Според Джамбазки сега предстои трудната борба, за да се преодолее „цинизма“ на онези, които искат да отнемат бизнеса на българските превозвачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Расте броят на жертвите на вулкана в Гватемала
Расте броят на жертвите на вулкана в Гватемала
Джузепе Конте: Предизвикахме радикална промяна и се гордеем с това
Джузепе Конте: Предизвикахме радикална промяна и се гордеем с това