НОВИНИ

Петър Мутафчиев: Трябва да има ясни цели за развитието на БДЖ

В студиото на „Още от деня“ министърът на транспорта в периода 2005 - 2009 г. Петър Мутафчиев заяви, че за развитието на Българските държавни железници са нужни ясни цели и програма, а не само даване на средства. Той отбеляза, че е ранно да се празнува гласуването на пакета „Мобилност“ в полза на българските превозвачи.

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 05.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Към БДЖ е необходимо първо държавно отношение, отбеляза бившият транспортен министър Петър Мутафчиев. Според него на БДЖ е необходим добър мениджмънт, ясна визия за развитие, добра регулация от страна на държавата на целия транспортен пазар, приемственост от една на друго правителство.

От 2009 г. досега в БДЖ са наляти близо 2 млрд. лв., заяви той, а средствата се дават за пътническите превози. Ефективното използване на парите е важен елемент.

;

Работа на Минисетрството на транспорта е да регулира пазара така, че той да е ефективен и полезен за българските граждани. Последните години подвижният състав не е обновяван с изключение на спалните вагони, заяви Мутафчиев.

Нужна е инвестиция в работната сила, за да се научи тя да произвежда качествена услуга, допълни Мутафчиев с думите, че БДЖ не е по-различна от другите сфери в България.

Все още е рано за празненства, защото не е ясно какво ще стане на последното гласуване за промяна на пакета „мобилност“, заяви Мутафчиев. Той отбеляза, че е разрешено на шофьорите да почиват извън родната си страна, но остава задължението камионът да бъде върнат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джузепе Конте: Предизвикахме радикална промяна и се гордеем с това
Джузепе Конте: Предизвикахме радикална промяна и се гордеем с това
След стихията: Описаха щетите във варненските селата Куманово и Климентово
След стихията: Описаха щетите във варненските селата Куманово и Климентово