От началото на март камерите на Пътна полиция са засекли над 100 000 нарушители

Над 100 хиляди нарушения на скоростта са засекли 28-те камери, с които работи от началото на месец март Пътна полиция. Другите 148 мобилни камери, монтирани по пътищата в страната, до момента са установили 190 хил. случая на превишена скорост. Това стана ясно по време на демонстрация пред медиите как работят новите камери.

от С. Илиев, Ст. Христова
20:35, 27.09.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Четири от камерите на статив са дали различни дефекти след пускането им в употреба. Развалени са били камерите на пътните полицаи в Благоевград, Русе, Разград и Ловеч, но вече са поправени.

комисар Росен Рапчев, началник отдел в "Пътна полиция" при ГДНП: Дефектите са в невъзможност да регистрират нарушения и за това ние ги даваме за ремонт, по никакъв начин не са ощетявали шофьорите.

На автомагистрала "Тракия", в района на Пазарджик, само за септември новите камери са засекли 850 водачи с превишена скорост.

комисар Росен Рапчев, началник отдел в "Пътна полиция" при ГДНП: Камерите разпознават номера, след което полицейския инспектор задължително преглежда тези номера и ако случайно не е разпознат правилно този номер, защото това са все пак техника, знаете и че не всички номера са в добро състояние, има зацапани номера, които не може да се разпознаят, когато има такива недобре разпознати, полицейския инспектор преглежда записите и ако има корекция ги коригира.

282 000 шофьори миналата година са хванати да карат с превишена скорост, а от началото на тази година досега засечените нарушения са с 130 хиляди повече. В момента тече обществена поръчка за доставка на още 56 камери, които са много по-ефективни от традиционните мобилни, допълни инсп. Рапчев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова наредба за проектирането на пътища
Нова наредба за проектирането на пътища
Представиха Национална програма за подобряване качеството на въздуха у нас
Представиха Национална програма за подобряване качеството на въздуха у нас