НОВИНИ

Започват проверка на незаконните къщи в ромската махала във Войводиново

Над 200 души излязоха снощи на протест в пловдивското село Войводиново. До напрежението се стигна, след като на Богоявление две момчета от ромската махала пребиха 33-годишен военнослужещ. Той е с травми по главата. Протестиращите настояват за взимане на спешни мерки и незабавно премахване на незаконните постройки в ромската махала. 4 екипа на полиция и жандармерия продължават да дежурят в ромската махала. Нощта премина спокойно, увери кметът на Войводиново Димитър Тосев.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
07:54, 08.01.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От една година кметът на село Войводиново се опитва да направи справка за незаконно пребиваващите в ромската махала жители. Районен полицейски инспектор проверява постоянно адресите на тези хора, но ефект няма, признават от местната власт. Около 250 са жителите с постоянна адресна регистрация в махалата, но броят на приходящите постоянно расте.

Димитър Иванов, кмет на община „Марица": Има постоянно приходящи, които не се задържат. Тази проверка ще установи именно това дали към настоящия момент има такива личности и ако има ще бъдат съставени актове на място.

До глоби обаче не се стигна, защото служителите не откриха никого на адресите.

Димитър Тосев, кмет на село Войводиново: По закона, който е в момента полицейските инспектори ще съставят акт. Актът, който се съставя е 50 лева за това, че той не е регистриран на мястото и остава несъбираем.

След побоя и последвалите протести от кметството на селото започват спешна проверка на законността на постройките. Ако липсва документация собствениците ще трябва да ги съборят сами или това ще бъде направено от представители на местната власт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев за намерения телефон, с който Николай Банев е разполагал в ареста
Иван Гешев за намерения телефон, с който Николай Банев е разполагал в ареста
Нови правила за прием в яслите във Варна
Нови правила за прием в яслите във Варна