НОВИНИ

Екип на БНТ тръгна по следите на два „несъществуващи“ язовира

Екипът на БНТ тръгна по гореща следа, подсказана от жителите на с. Черни връх - два уж несъществуващи микроязовири, които се намират съвсем близо до населеното място. Екипът успя да стигне до единия от тях, а стената му е висока едва един метър, но няма как да генерира толкова голяма приливна вълна.При търсенето на втория водоем се натъкнахме на път, буквално пометен от порой и стигнахме до дига, чиято цел е да защитава селата от наводнения.

Николай Минков
от Николай Минков
20:05, 26.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Екипът на БНТ попита кметът на с. Камено дали тази дига е причината за трагедията в с. Черни връх.

;
Жельо Вардунски, кмет на община Камено: Хората се оплакаха, че тази дига според тях ще направи поразии и бяхме решили да почваме или да я премахваме или тя е изградена някъде преди 7-8 години и никой не предполагаше, че може да се скъса това съоръжение. Според мен може и това нещо да има някакво влияние.
;

Според кмета на Каменово големите води са били насочени към р. Росокастровска и от там са се повишили водните нива, което е довело до бедствие. Той заяви, че ще настоява компетентните органи да се произнесат по случая.

Според някои в региона, причина за потопа е микроязовир, собственост на сина на общински съветник от БСП, но това трябва да се докаже, ако въобще е истина.

Областният управител на Бургас отхвърли твърдението, че язовирите са причина за наводнението. Той показа хидротопографска карта, според която дори всички язовири в областта да бъдат пуснати, няма да доведат до такива наводнения.

Бедстващите села са в котловини и водата няма къде да се оттече.

;

Издирвателните операции за изчезналата жена са прекратени заради падналия мрак, но утре ще бъдат възобновени с четири кучета от Планинската спасителна служба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учители настояват за разкриване на специалности, необходими на бизнеса
Учители настояват за разкриване на специалности, необходими на бизнеса
Схемата на електронното правителство у нас ще е готова до края на 2017
Схемата на електронното правителство у нас ще е готова до края на 2017