Отбелязваме Деня на детето с разнообразни събития в цялата страна

Тази година 1 юни в София е под надслов "Всеки ден е ден на детето". В Градската градина са организирани много събития - повече от 50 различни инициативи. За децата, които се интересуват от изкуство, са организирани и уроци по стъклопис.Вижте повече за днешния празник в прякото включване на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева П. Найденова, М. Пенкова
13:00, 01.06.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Празник за децата из цяла София

Общо над 3 хиляди са събитията, посветени на Международния ден на детето, който тази година е под надслов "Всеки ден е Ден на детето". В София кампанията "Пътувай и чети" на Центъра за градска мобилност и Столична библиотека продължава до 3 юни.

;
"Засаждаме дърветата, защото ни дават кислород и въздух. И плодове."
Александър
"За това дърво научих, че то пораства много високо. Единственото нещо е, че трябва да се пази, да не се изкривява и да не се чупи, защото после не може да се възстанови. И не се справих сам, а този приятел тук ми помогна."
Мартин
"Аз научих, че най-важното нещо е всеки ден поне по едно дърво да засаждаме на този свят, защото хората мърсят."
"Кой ще се грижи за тях?"

Емил Киликчийски - директор на 109 ОУ "Христо Смирненски"
"Децата. Те ще ги поливат, доколкото разбрахме, трябва да има доста обилно поливане, докато се хванат. Така че това е тяхна инициатива и те ще се грижат за тях."

След като разбраха как се засаждат дръвчета, учениците получиха и подаръци - учебни помагала. За тях обаче децата отново трябваше да се потрудят, като отговарят на въпроси за разделното събиране на боклук.

Честит празник!

;

Арт работилници, интерактивна приказка игра, уъркшоп, "Библиотека в планината" са само част от забавленията за децата, които библиотеката организира. В София днес и утре ще се движи безплатен ретро трамвай. 100-годишната машина ще пътува на всеки кръгъл час. Тя тръгва от площад "Възраждане", през площадите "Гарибалди" и "Славейков" до площад "Журналист".

На Ларгото в София най-малките архитекти правят проекти, с помощта на главния архитект на града Здравко Здравков за това как си представят столицата в бъдещето. На Терминал 2 също ще отбележат праника на детето с музика и танци. От 18 часа в парка в квартал "Младост 3" ще има концерт на състави от 144-то училище.

;

Засадиха дръвчета пред входа на 109 ОУ "Христо Смирненски" в София

В софийското 109-о училище деца засадиха чинари на мястото на изсъхнали тополи. Четирите дръвчета са осигурени от Столичния инспекторат.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Китай потвърди ангажимента си към Парижкото споразумение за климата
Китай потвърди ангажимента си към Парижкото споразумение за климата
Жандармерия и полиция нахлуха в хасковския ромски квартал Република
Жандармерия и полиция нахлуха в хасковския ромски квартал "Република"