НОВИНИ

Отчетоха по над 200 кубика вода за месец на семейства в Казанлък

От изключително високи сметки за вода се оплакаха жители на Казанлък. Има домакинства, които дължат по 700 лева. От ВиК-а поеха вина за големите сметки и обясниха, че става въпрос за некоректно отчитане на водата от страна на инкасатора.

bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 19.11.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Хората в казанлъшкия квартал "Христо Ботев" се оплакаха, че за миналият месец са получили баснословни сметки за вода. Обикновено едно семейство месечно изразходва около 10 кубика, но жителите с изненада установили, че имат отчетена вода по 200-250 кубика за месец.

Ганка Едрева: "Никога не е бивало да плащаме толкова много вода, ниe повече от 10-12 кубика не сме плащали. Лятото, когато переш, може да стигнат 12-13 кубика, обаче сега да ми каже, че имам да плащам на месец. Значи ние плащаме 120 кубика на година. Това означава, че ние 2 години не сме плащали вода все едно.
Минчо Тилев: Обикновено ние сме двама души вкъщи - 8 кубика горе-долу толкова някъде ползваме, сега са ми написали 56 кубика. Как се плаща това нещо?

От ВиК - Казанлък заявиха, че става въпрос за некоректно отчитане на водата от страна на техен служител, който вече е освободен от работа. Ръководителят на района заяви, че хората в квартала са изразходили тази вода в рамките на последната една година, но тя е била отчетена, затова сега сметките са големи.

Станислав Христов - р-л район ВиК Казанлък: Имаме по-скоро неинкасирани водни количества и сега те се натрупват изведнъж на сметките на гражданите - говорим за суми от порядъка на 100-200-300 лева, които са в тежест особено за пенсионерите.

От Водоснабдителното дружество предлагат за всеки индивидуален случай схема на разсрочено плащане, съобразно финансовите възможности на потребителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5-годишна акробатка впечатлява в цирк Иванов
5-годишна акробатка впечатлява в цирк "Иванов"
Тайната на балетните костюми
Тайната на балетните костюми