НОВИНИ

Откриха паметна плоча в чест на Трифон Иванов във Велико Търново​

Паметна плоча в чест на футболиста Трифон Иванов беше открита на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Мемориалният знак, който ще напомня за починалия преди година легендарен защитник на българския национален отбор по футбол, е поставен пред централния вход на градския стадион.

bnt avatar logo
от БТА
16:01, 13.02.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
откриха паметна плоча чест трифон иванов велико търново​

Гранитната плоча бе открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов и от председателя на Зоналния съвет на Българския футболен съюз /БФС/ Бончо Генчев. Присъстваха представители на различни институции, близки на Трифон Иванов, футболисти от школата на ФК"Етър", спортни деятели.

Даниел Панов припомни, че стадион "Ивайло" е било любимото място на Трифон Иванов, мястото където той е пораснал, възмъжал и изградил себе си като футболист и като личност. През лятото във Велико Търново ще се проведе второто издание на детския футболен турнир в памет на "Железния защитник", съобщиха от общинската администрация.

Панов посочи, че през тази година община Велико Търново ще връчи новоучредената награда "Трифон Иванов" за най-проспериращ защитник в детско-юношеските футболни школи на Велико Търново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светещи знамена на сграда на гоцеделчевско училище
Светещи знамена на сграда на гоцеделчевско училище
Община Русе се готви за избори
Община Русе се готви за избори