НОВИНИ

Отново скандал в парламента за неприетата оставка на Делян Добрев

И днес скандал в парламента около решението на Конституционния съд за неприетата оставка на Делян Добрев.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:17, 01.02.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Георги Гьоков, "БСП за България": Призовавам Ви на основание Решение № 2 от 30 януари 2018 г. на КС по КД № 8 от 2017 г. да отстраните господин Делян Александров Добрев от заседателната зала, тъй като на основание същото това решение той не е народен представител и, г-жо Председател, искам да Ви помоля да дадете указание на квесторите да не допущат господин Добрев до заседателната зала.
Данаил Кирилов, председател на Комисия по правни въпроси, ГЕРБ: Не допускайте изяви на отделни народни представители с оглед тяхна лична интерпретация на факти, без оглед колко са погрешни, не позволявайте да нападат и да обиждат, да засягат, да оспорват статута на народен представител с действащ мандат.
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Господин Гьоков, нямам основания да изведа господин, секунда да се изкажа, нали имам и аз 2 минути да кажа, спокойно... Спокойно... Нямам основания да накарам квесторите да изведат господин Делян Добрев. Той в момента е с действащ мандат.
Делян Добрев, ГЕРБ: Аз Ви предлагам да организирате за народните представители един курс по четене, защото ако господин Гьоков беше прочел внимателно решението на КС, щеше да разбере, че говори пълни глупости от трибуната на Парламента, само и само за да губи време и да изнервя обстановката.
;

Поредният скандал между управляващи и опозиция настъпи след като депутатът от БСП Георги Гьоков излезе на парламентарната трибуна и призова председателя на НС Цвета Караянчева да отстрани Делян Добрев. Гьоков се позова на решението на КС преди два дни. В защита на Добрев излезе председателя на парламентарната комисия по правни въпроси Данаил Кирилов. Последва остра размяна на реплики.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ямболският районен съд даде ход на делото за взривовете край Петолъчката
Ямболският районен съд даде ход на делото за взривовете край Петолъчката
Фермери търсят да наемат на работа  хиляда пастири от бившите съветски републики
Фермери търсят да наемат на работа хиляда пастири от бившите съветски републики