НОВИНИ

Отслужиха панахида в памет на загиналите в катастрофата край Своге

Във всички храмове на Софийската епархия днес беше отслужена заупокойна литургия в памет на загиналите в жестоката катастрофа край Своге.

отслужиха панахида памет загиналите катастрофата своге
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 27.08.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Много хора се събраха на панихида в манастира "Седемте престола", който в събота са посетили пътувалите в катастрофиралия автобус, малко преди трагичния инцидент.

Бяха отправени и молитви за здравето на ранените, някои от които продължават да се борят за живота си. Хората, дошли в манастира казват, че не познават жертвите, но са съпричастни към мъката на техните близки.

Елена Курилова: От мъка, жал, да почетем тия хора, това не са малко хора наведнъж загинали и да оздравеят поне тия, които са останали.
Елена Тодорова: Всички сме по пътищата и нека някъде по върховете да се замислят за пътища ли и ние хората ли да се вразумим, да караме по-внимателно.
Архимандрит Антим, игумен на манастира: Да се надяваме, че идвайки тук и Бог ги е насочил тук за последно, са се помолили за своите близки, със сигурност са запалили свещички за тяхно здраве и да имали съприкосновение с Бога, с този, който ни дава и ни взима живота от този свят, да се надяваме, че са си отишли с чисто сърце и чисти души, нека Бог ги да ги прости, още веднъж казвам, и да ги упокои в царството Божие.,
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтеглят катастрофиралия край Своге автобус
Изтеглят катастрофиралия край Своге автобус
Над 13 000 автомобила са проверени за три дни при спецакции по пътищата
Над 13 000 автомобила са проверени за три дни при спецакции по пътищата