Овладян е пожарът в кравефермата край Поповица

Овладян е пожарът в най-голямата кравеферма у нас - тази край пловдивското село Поповица. Все още на място дежурят четири противопожарни екипа. Огънят продължава в единия от сеновалите. Прогнозите са, че до утре пламъците напълно ще бъдат потушени.

от БНТ
18:43, 03.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Няма опасност за хората и животните в кравефермата - категорични са от пожарната. Измерванията на регионалната екоинспекция не отчитат отклонения във въздуха.

Инспектор Цвятко Дешев, говорител на пожарната служба в Пловдив: Около 60% от това, което гореше, вече е изгоряло. Останали са около 40%. Неприятният момент е, че сме забелязали компрометиране на конструкцията - разбирайте нарушаване на нейната носеща способност.

За да не се срути постройкота върху пожарникарите, те продължават работата си от разстояние. Тепърва ще се разследват причините за пожара. Но по всяка вероятност той е причинен от работеща в сеновалите машина.

Изгорели са над 2000 тона слама и люцерна. По първоначални изчисления щетите са за над 500 000 лева.

Във фермата се отглеждат над 5000 животни. Компанията е най-големият работодател в района. Тук работят 150 души.

Никола Ангелов, собственик на фермата в село Поповица: Животните, Слава Богу, са добре. Те са далеч от сеновалите. Няма пострадали машини. Така че хората ще си ги запазим. Те са всички дългогодишни наши служители. Дейността си продължава.

Изгорелите бали със слама и люцерна не са застраховани. В момента се доставя фураж от други стопанства в страната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Русия към САЩ: Санкциите са обявяване на търговска война
Русия към САЩ: Санкциите са обявяване на търговска война
Десни партии искат вето върху Закона за съдебната власт
Десни партии искат вето върху Закона за съдебната власт