НОВИНИ

Патриарх Неофит дари апаратура на болница "Пирогов"

Софийската митрополия дари апаратура от най-ново поколение за най-малките пациенти на болница "Пирогов". Патриарх Неофит лично направи дарението. Апаратът служи за изследване на кръвосъсирването. Заради точното и бързо изследване се избягват ненужните кръвопреливания. Ценен е и при пациенти с тежки изгаряния и онкологични проблеми.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:55, 05.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Инициативата на отдел „Милосърдие и благотворителност" към Софийската митрополия е насочена към Клиниката по детска реанимация, която вече разполага с най-ново поколение апарат за изследване на кръвосъсирването.

доц. Румяна Андонова, завеждащ Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение, УМБАЛСМ "Пирогов": Той е абсолютно автоматизиран, там грешките човешките, които съществуваха при предишния тип апарат, са сведени до минимум и апарата е много ценен с това, че ние можем да проследим след това ефекта от нашето лечение.

Новият апарат е на стойност малко над 45 000 лева. Миналата година от Софийската митрополия дариха скъпа апаратура за кръвни изследвания и на детското отделение на ИСУЛ.

отец Ангел: Един ден, дай Боже, църквата да има и своя болница, със свои специалисти, заедно с лекаря да бъде и свещеника и с вярата и умението да се достигна до добрият резултат.

Следващата дарителска кампания ще е за АГ-болница "Шейново".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов на наградите на КРИБ: До 2 седмици внасяме документи за еврозоната
Бойко Борисов на наградите на КРИБ: До 2 седмици внасяме документи за еврозоната
ОДБХ-Кюстендил: Кравата Пенка не е бременна
ОДБХ-Кюстендил: Кравата Пенка не е бременна