НОВИНИ

Патриарх Неофит отслужи благодарствен молебен за Освобождението на България

Да живее и да укрепва българската свобода, та в нея народът ни, Православната ни църква и вековната ни и славна държава да пребъдват. Това каза в словото си Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, който отслужи панихида и благодарствен молебен по случай 141 години от Освобождението на България.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:32, 03.03.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
патриарх неофит отслужи благодарствен молебен освобождението българия

„Връщаме се назад във времето, когато в порива на свободния дух, нашите достойни и славни предци, подкрепяни от братя по вяра, успяха да увенчаят вековната борба на православния ни народ и да възстановят изгубените някога духовна и политическа българска свобода.

С благодарност и признателност днес православна България отново свежда глави в дълбок поклон пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни герои на нашата свобода, възкресявайки техните светли образи и свещено дело. В спомена за стореното от тях се вдъхновяване за още по-всеотдайни усилия и всекидневен усърден труд, за оделотворяване на техните завети към поколенията и за още по-голям духовно-културен и държавно-творчески възход на скъпата ни Родина.

Вечна и блажена да бъде паметта на героите на българската свобода!”, каза в словото си Негово Светейшество патриарх Неофит.

„Нека Всемилостивият Бог благоволи и занапред към православния ни народ и към нашето земно отечество, за чието освобождение бяха положени толкова много усилия и бе пролята българска и братска кръв.

Да живее и да укрепва българската свобода, та в нея народът ни, Православната ни църква и вековната ни и славна държава да пребъдват и се утвърждават в Божията любов, в християнската вяра и надежда, и всички ние заедно да принасяме изобилен плод на духовност, просвета и култура, като продължаваме да градим своето бъдеще върху положените от нашите предци здрави и дълговечни основи.

Божият мир и Неговата велика милост да бъдат с всички нас!

За много и благословени години!”, заяви на връх Трети март патриарх Неофит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвета Кирилова: Само Левски и хорото могат да смирят и обединят българите
Цвета Кирилова: Само Левски и хорото могат да смирят и обединят българите
Протест срещу ниския стандарт на живот в Благоевград
Протест срещу ниския стандарт на живот в Благоевград