НОВИНИ

Патриотите се обявиха против отпускането на 1 милиард лева за саниране

Патриотичния фронт и ГЕРБ кръстосаха шпаги заради постановлението на МС отнасящо се до отпускането на 1 млрд. лв. за продължаване на програмата за саниране. По мнението на патриотите този милиард се отпуска и за подобряване на състоянието на жилищните условия на ромите в България ,. Това според тях е видно от броя на Държавен вестник от 6 декември, в който е обнародвано въпросното постановление на МС от 2 декември тази година. От Патриотичния фронт попитаха затова ли тяхното предложение за увеличаване на минималната пенсия не е било прието.Наложи се министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова да дойде специално в парламента за да опровергае тезата на патриотите.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
21:45, 09.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
патриотите обявиха против отпускането милиард лева саниране
Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичен фронт: "Санирането всъщност се превръща в една мярка за осигуряване на цигански гласове. Напълно сме наясно, че част от тези средства ще бъдат насочени към продължаващото саниране на сградите, с които вече има сключени договори, но сме категорично против това безобразно разпореждане с обществени средства по програма, за която няма никакво одобрение на НС , не е обсъждано в никакъв формат."
Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството: "БРРБ управлява две програми. Националната програма за енергийна ефективност и саниране на сгради, и програмата за подобряване на ромски фонд , но това са две програми от управлявани от една дирекция и съответно в една бюджетна линия. Но бюджетната сметка целево открита за националната програма е една и тя е само за националната програма за саниране. Другото са лъжи и интерпретации. От 2009 та година насам програма за ромите и ромска политика национална от бюджета няма и по нея разплащания няма и за нея бюджет предвиден няма."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Каракачанов в Панорама: Удължава се безвремието в държавата
Красимир Каракачанов в "Панорама": Удължава се безвремието в държавата
Георги Свиленски в Панорама: Избирателите виждат в БСП бъдещите управляващи
Георги Свиленски в "Панорама": Избирателите виждат в БСП бъдещите управляващи