НОВИНИ

ПЕС с остра реакция срещу изказването на лидера на ЕНП Жозеф Дол

Партията на европейските социалисти излезе с остра реакция по повод думи на лидера на ЕНП Жозеф Дол пред актива на ГЕРБ в София. Вчера той заяви, че според него българските социалисти не съществуват, откакто България е поела председателството, защото Бойко Борисов е най-успешният шеф в Европа.

пес остра реакция изказването лидера енп жозеф дол
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 10.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В позиция на президента на ПЕС Сергей Станишев се посочва, че комплиментите на Дол към Борисов будят недоумение. Станишев цитира данни от социологически проучвания, според които БСП имат 19 процента срещу 21 процента за ГЕРБ. И допълва, че социалистите са на мястото си, за да следят за интересите на гражданите и да се борят за социална справедливост:

„Комплиментите, отправени от президента на ЕНП към българския премиер, че правителството му е най-доброто, също будят недоумение. ГЕРБ в момента управлява България в коалиция с националистически партии, а на управляващите постоянно им се налага да разясняват анти-европейските изказвания на коалиционните вицепремиери и министри. Последният случай беше само преди месец, когато вицепремиер нарече европейският депутат Ска Келер „Зелена джихадистка“. През 2013 г. самият Дол определиедин от настоящите коалиционни партньори на ГЕРБ като „ксенофобска партия, която яростно отрича европейския път на България”.

„Социалисти в Европа и в България съществуват и те са на мястото си, за да следят за интересите на гражданите, да се борят за социална справедливост и да не позволяват европейските страни да бъдат подвеждани към еднолична власт, както стана с Орбан в Унгария, чиято партия също е член на ЕНП“, допълни президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай за първи път изпробва влак с дължина над 400 метра при скорост 350 км/ч
Китай за първи път изпробва влак с дължина над 400 метра при скорост 350 км/ч
Владимир Путин заяви пред NBC, че няма намерение да променя руската конституция
Владимир Путин заяви пред NBC, че няма намерение да променя руската конституция