НОВИНИ

Петдесет жилищни сгради в Пловдив очакват саниране

51 жилищни сгради в Пловдив очакват саниране. За тях е обявена обществена поръчка и строителните фирми могат да кандидатстват до 24 август. Според изискванията обаче една фирма може да работи само по една сграда. Ще затрудни ли това гилдията и ще забави ли санирането провери наш екип.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
19:00, 23.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

50-годишен блок на булевард „Македония“ е сред одобрените за саниране. Живеещите тук са ремонтирали покрива, но при последната градушка пак има течове. Фасадата е пребоядисвана няколко пъти, но хората се надяват след ремонта да има нов облик.

Стефан Папазов – домоуправител:
"Това е шансът, който очакваме... панелите... има опасност от тяхното падане върху минаващи пешеходци, закрепили сме ги, доколкото можем с наши сили и средства."

Домоуправителят смята, че ако избраната фирма отговаря само за санирането на техния блок, работата ще е по-качествена. Да се осигурят 51 фирми за 51 сгради обаче не е лесна задача. Затова в Камарата на строителите опитват да разпределят кандидатите. Така ще избегнат за едни блокове да има много оферти, а за други да няма желаещи.

Инж. Пламен Иванов – зам.-председател на Камара на строителите в България
"Ние ще избираме строителни обекти и блокове, а не партньори в живота си. По-добре е професионални фирми да бъдат поканени, да бъдат провокирани да участват и да се случат нещата, отколкото да го оставяме съвсем на случайността този процес."

По предварителна информация, само за санирането на 5 блока няма да има кандидати, тъй като сградите са по - високи и работата по тях се оскъпява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Цонев в 55 години БНТ
Димитър Цонев в "55 години БНТ"
Опасна сграда на Позитано
Опасна сграда на "Позитано"