НОВИНИ

Локализиран е пожарът между харманлийските села Остър камък и Иваново

Пожарът между харманлийските села Остър камък и Иваново е локализиран. Стихията обхвана над 3000 декара площ. Почти половината от изгорелите терени са борови масиви и широколистна гора. Кметът на Харманли отмени бедственото положение.

bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 23.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

След безсънната нощ, днес обстановката е много по-спокойна. От рано сутринта екипи на пожарната, горското стопанство и полицията правят огледи. На помощ дойдоха и военни.

Комисар Николай Вълчев, директор на ОД „ПБЗН" Хасково: "На практика днес имаме два пожара, бяха три, но двата са се слели и участъците, които са останали ще ги работим днес, виждате сутринта е по-тихо, по-спокойно, дъжд тука не е валял".
;

Първоначалните предположения са, че става въпрос за умишлен палеж.

Станислав Дечев, областен управител на област Хасково: "Пожарът е тръгнал от 3 различни места, случайно ли е, умишлено ли е, полицията в момента разследва и се опитва да докаже".

Димитър Шаламанов и негов приятел са спасени от пристигналите огнеборци. Според тях пожарът не е случаен, защото край Харманли често гори.

Димитър Шаламанов: "Това е нещо, което всички го говорят защото как така само в харманлийска община се палят гори, това е 5-6 обект, който гори".

Унищожените площи са около 3000 декара. Над 1000 от тях са борови масиви, които са изпепелени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия и Франция искат допълнителни мерки за сигурност в рамките на ЕС
Германия и Франция искат допълнителни мерки за сигурност в рамките на ЕС
Напрежение в Източна Украйна
Напрежение в Източна Украйна