НОВИНИ

Петима са с обвинения след сбиването в Куклен

Майка и двамата й синове са сред задържаните след сбиването в Куклен на Великден. Освен тях за 72 часа в ареста остават още един мъж и момче на 16 години. Наблюдаващият прокурор ще реши дали ще поиска постоянен арест. Два дни след инцидента, полицейското присъствие в града остава. Днес част от свидетелите, които вчера бяха освободени, обявиха, че ще подадат жалби за полицейско насилие.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
19:20, 30.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Екипи на полицията и жандармерията продължават да обхождат улиците на Куклен и днес. Въпреки че напрежение няма, населеното място остава под постоянно наблюдение от органите на реда.

Ст. комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР Пловдив: Един битов скандал не трябва да се интерпретира като етническо напрежение, такова няма общественият ред е гарантиран.

В Куклен няма обособени ромски махали. И трите етноса - българи, турци и роми живеят заедно на различни места в града.

Мария Белчева - кмет на град Куклен: Нямали сме подобен род скандали всички го възприемат като инцидент. Надявам се да остане само един инцидент.

Роднини на задържаните братя обявиха, че ще подадат оплаквания за упражнено полицейско насилие. Те са били отведени в Първо районно управление в Пловдив вечерта на Великден, но не като обвиняеми, а като свидетели.

При сбиването в неделя бяха ударени двама полицаи, бяха нанесени щети и на служебни автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК обсъжда приоритети за бъдещето на Европа в следващия мандат
ЕК обсъжда приоритети за бъдещето на Европа в следващия мандат
Затрудено движение и паркиране в центъра на София до 6 май
Затрудено движение и паркиране в центъра на София до 6 май