НОВИНИ

Петър Низамов-Перата беше оневинен по делото за "свинските опашки"

Петър Низамов-Перата беше оневинен по всички повдигнати му обвинения от Районния съд в Бургас. Перата стана известен с разпространения във социалните мрежи клип на задържане на мигранти и завързването им с така наречените "свински опашки". Прокуратурата настояваше за 2 години затвор и ще протестира днешното решение пред по-горна инстанция. Обвинението заяви, че е оказан натиск върху свидетели. Доволен от съдебното решение, Перата обяви, че ще продължи да патрулира по границата.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:06, 07.03.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Според съдия Анатоли Бобоков няма достатъчно доказателства, че Петър Низамов противозаконно е лишил от свобода тримата афганистанци, нелегално преминали българската граница. Това посочи той като един от мотивите за оправдателната присъда.

Анатоли Бобоков - съдия в Бургаски районен съд: Недоказано се явява деянието по отношение на тримата пострадали, че именно подсъдимият Низамов, в съучастие с неизвестен извършител, ги е лишил противозаконно от свобода.
Петър Низамов-Перата: Разбира се, че изръкоплясках - това е един смел съдия, който съм сигурен, че е подложен на огромен натиск и въпреки всичко той постанови по вътрешно убеждение и беше напълно обективен.

Прокурорът по делото заяви, че ще протестират присъдата. От държавното обвинение твърдят, че в началото на тази година, защитеният свидетел по делото срещу Низамов се е отказал от показанията си и при повторния разпит пред Районния съд в Бургас е заявил, че не Перата, а друг е вързал бежанците със свински опашки. Прокурорът заяви, че не е съгласен с поведението на Низамов пред съда.

Райко Димитров - прокурор:Той не е дал изявление пред съда, постоянно мълчи. Усещам вътрешен натиск върху свидетелите.

Низамов заяви пред медиите, че смята да продължи да патрулира по границата с Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Високите токчета влязоха в дневния ред на британските депутати
Високите токчета влязоха в дневния ред на британските депутати
Зрелищен край на снимките на Робин Худ в Дубровник
Зрелищен край на снимките на "Робин Худ" в Дубровник