НОВИНИ

Ремонтират Алеята на спортната слава във Варна

Започна подмяната на изпочупените от вандали бетонни постаменти с плочите, върху които са изписани имената на наши олимпийци, градовете и спортовете, в които са се състезавали и са печелили медали. Те са монтирани на Алеята на спортната слава във Варна, която беше изградена преди 4 години.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
17:47, 07.03.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Алеята на спортната слава в Морската градина беше изградена от частна фирма, която вложи повече от 700 хиляди лева за поставяне на плочите, изграждането на фитнес площадки на открито и алея за разходка и колоездене. Сега четири от десетте плочи ги няма, фитнес уредите са повредени, а някои от тях - липсват. Станка Попова тренира на открито всеки ден, независимо от времето.

Станка Попова
„Приятно е и освен това е здравословно, а откакто направиха и тази алея, то просто човек има и къде да се раздвижи, да прави гимнастики. Има три пункта, където има и уреди, но за съжаление ги изпочупиха.“

На Алеята тренировки провеждат и различни спортни отбори. Младежите бягат и правят упражнения, но за жалост фитнес уредите невинаги са в изправност.

Димитър Янакиев - треньор в спортен клуб по лека атлетика "Супер спорт"
“Доста от уредите не са в добро състояние. Хората използват нелицеприятни методи и средства, за да опостушат и най-хубавите неща, които се правят за Варна и за града.”

Фирмата-инвеститор дари спортните съоръжения на Община Варна, която осигури средства за възстановяване на плочите.

Кристиян Димитров – директор на дирекция „Спорт“ в Община Варна
„Те са четири, чисто нови изработени. Инициатива, която я предприехме повече отпреди 6 месеца, тъй като на тази Алея, която се ползва правим Ден на Олимпизма и мисля, че е редно да е приведена във вид, достъпен за гражданите.“

След подмяната на плочите с имената на олимпийците, за пореден път ще бъдат ремонтирани и фитнес уредите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остра реакция на МВНР за агитация в Турция за българска политическа партия
Остра реакция на МВНР за агитация в Турция за българска политическа партия
​Почина генерал-лейтенант Стоян Андреев
​Почина генерал-лейтенант Стоян Андреев