НОВИНИ

Пияният шофьор-убиец от Пловдив: Ще си понеса последствията за катастрофата

Апелативния съд в Пловдив отмени решението на Окръжния съд и остави в ареста 26-годишният Любомир Трайков, който пиян причини тежка катастрофа с трима загинали на 18-ти ноември в Пловдив. Съдът отчетe факта, че преди три дни е настъпила смъртта и на третата жертва от кървавия инцидент, което завиши обществената опасност на престъплението. Първата инстанция пусна Трайков на свобода срещу парична гаранция от 15 000 лева, което нагнети обществено напрежение. Решението Любомир Трайков да остане в ареста бе приведено в изпълнение още в съдебната зала. То е окончателно и не подлежи на обжалване.

bnt avatar logo
от Росица Колева
16:05, 29.11.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Срещу Любомир Трайков ще бъде повдигнато ново обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души - жена на 44 години, мъж на 47 и студентка на 23. Това квалифицира случая като особено тежък и може да се отрази при определяне на наказанието, за което законът предвижда лишаване от свобода до 15 години. Прокуратурата представи днес данните от компютъра на колата на Трайков, според които в момента на удара той е шофирал с 94 км в час.

Виктор Янков, прокурор в Апелативна прокуратура - Пловдив: Скоростта е двойно над допустимата, установено към момента. Обвиняемият 12 пъти е наказван по административен ред за нарушения на закона за движение по пътищата, като пет от нарушенията са отново за превишена скорост. Разбира се не на последно място - в пияно състояние.

Защитниците на обвиняемия изтъкнаха факта, че той активно съдейства на процеса, не се укрива и няма да шофира, защото от днес е с отнета шофьорска книжка и поискаха да остане на свобода под паричната гаранция. Адвокатите заявиха, че образа на младия човек се демонизира в обществото. Любомир Трайков каза, че дълбоко съжалява за случилото се.

Любомир Трайков, обвиняем: Искам да изкажа моите съболезнования за всички пострадали от тази ужасна трагедия, искаше ми се въобще да не се беше случвала, ще си понеса последствията за нея.

Пред съдебната зала се събраха близки на жертвите от тежката катастрофа, за да настояват за по-тежка мярка за неотклонение.

Гергана Конакчиева - близка на загиналата Виолета: Ние сме тука, за да подкрепим Вили или по-точно да почетем паметта на Вили, да подкрепим съпруга ѝ и да поискаме една справедлива присъда за този, който извърши това, то е просто касапница.
Серен Атанесян - приятел на Виолета: Пиян човек зад волана, несъобразена скорост - това за мен си е жив убиец.

Тричленният състав на Апелативния съд оцени предоставените доказателства и новите факти по делото и обяви, че има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 400 пътни инцидента до момента на територията на София
Близо 400 пътни инцидента до момента на територията на София
Снежната покривка в София е около 20 см
Снежната покривка в София е около 20 см