НОВИНИ

Пловдив с 26 заместник-кмета от 2016-а година

От 5 на 7 се увеличават заместниците на кмета на Пловдив, след като Общинският съвет одобри разширяването на администрацията. Ресор „Култура“ в общината се разделя на две. Увеличават се щатовете на заместниците и в шестте района на града. Така заместник-кметовете на Пловдив станаха общо 26.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
18:53, 17.12.2015
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От 1-ви януари 2016-а ресор „Култура“ се разделя. Един заместник-кмет поема „Образование, европейски политики и международно сътрудничество“. Сектор „Култура и туризъм“ става самостоятелен. Там се назначава нов заместник на кмета.

"Аз лично ще номинирам за тази позиция г-жа Амелия Гешева, която има достатъчно богат опит в сферата на културата и е позната на културната гилдия на Пловдив", заяви Иван Тотев - кмет на Община Пловдив.

Амелия Гешева, която в момента оглавява общински институт „Старинен Пловдив“, си поделя ресора с досегашния заместник-кмет Стефан Стоянов.

"Отделяме позицията "заместник-кмет по транспорт", който няма структура в Община Пловдив. Това е единствения заместник-кмет, който няма структура в Община Пловдив. Той ще отговаря за дейността на две общински предприятия - общинско предприятия „Организация и контрол на транспорта“ и „Синя зона, паркинги и гаражи“, обясни още кметът на Пловдив.

За сигурността ще продължи да отговаря наскоро назначеният заместник-кмет Георги Маринов. Все още не е уточнено кой ще поеме транспорта. Ще се избира между Борислав Кръстев - ръководител по изпълнението на транспортния проект, и Златин Велев, който сега е начело на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство заради парите за култура в Пловдив
Недоволство заради парите за култура в Пловдив
Признание за водещия на Панорама Бойко Василев
Признание за водещия на "Панорама" Бойко Василев