НОВИНИ

Новоремонтирана сградата на детска градина протече

Новоремонтираната фасада на 183-та ЦДГ в столицата е обляна във вода заради течове. За проблема ни сигнализираха зрители на БНТ 2. Те се притесняват, че пано, което се намира на една от стените и е с архитектурна стойност се руши от влагата.

bnt avatar logo
от Владимир Христовски
18:50, 17.12.2015
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Сградата е ремонтирана през 2011 г. 4 години по-късно цялата ѝ фасада се облива във вода при валеж. Причината - некачествен ремонт. Потърсихме районната администрация, на чиято територия се намира детското заведение. От там ни обясниха, че са запознати с казуса.

"Доколкото ми е известно към момента има теч, който е от вътрешната воронка на покрива и този теч буквално компрометира едно от паната, които се намират на фасадата", коментира Наталия Стоянова, кмет на район "Слатина". "Сигнализирали сме изпълнителя. В момента очакваме неговото появяване и отстраняване на проблема."

Наталия Стоянова обясни, че ремонтът е в гаранция и ще изискат, строителят да отстрани повредите най-късно до края на месец януари 2016 г., ако климатичните условия не възпрепятстват коригиращите дейности. Кметът добави още, че е разпоредил проверка на всички съоръжения, на които играят деца. До 23 декември ще стане ясно колко са опасните съоръжения, които ще бъдат премахнати през идната година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Признание за водещия на Панорама Бойко Василев
Признание за водещия на "Панорама" Бойко Василев
Размерът на такса смет в София се запазва и догодина
Размерът на такса смет в София се запазва и догодина