НОВИНИ

По-малко автомобили в Стария град в Пловдив

Ще се ограничи достъпът на автомобили до Стария град. Това ще стане със смяната на досегашната бариера с нова, свързана със специален софтуер, който ще разчита номерата на колите. Номерата на автомобилите на живеещите в района ще бъдат вкарани в списък, по който ще се извършва пропускането.

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 04.01.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Отделно ще се ограничи и паркирането край Академията за музикално и танцово и изобразителни изкуства само в рамките на съществуващите паркоместа, което също ще се следи от системата. На територията на Стария град ще бъдат разчертани местата за паркиране, а патрули ще санкционират спрелите на нерегламентираните за това места. За провеждане на сватби и кръщенета ще бъдат пускани по две коли, номерата на които трябва да бъдат подадени няколко дни предварително, за да бъдат обработени и вкарани в списъка с имащите право на достъп.

Такситата също ще имат гратисен период за около 20 минути, за да оставят клиентите си и да се върнат. В момента по-голям проблем е този с автомобилите на гостите на хотелите в Стария град, но се търсят варианти за преодоляването му. Обществената поръчка за новата бариера и караулка на входа на Стария град вече се изпълнява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румяна Бъчварова: Има спад на влезлите бежанци през 2016 г.
Румяна Бъчварова: Има спад на влезлите бежанци през 2016 г.
Обявена е грипна ваканция за цялата страна
Обявена е грипна ваканция за цялата страна