НОВИНИ

Започва раздаването на хранителните пакети за нуждаещите се

В Добричка област започна раздаването на хранителните пакети за нуждаещите се. В тях са включени 10 продукта, на стойност 67 лева.

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 04.01.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

За поредна година БЧК подпомага най-нуждаещите се с хранителни пакети. Акцията се осъществява чрез Фонда за европейско подпомагане. Хранителните пакети включват брашно, ориз, спагети, картофено пюре, месни и зеленчукови консерви, компоти, захар и вафли.

Радослав: Шест души сме и се надяваме да стигне за известно време. Най-много на брашното и захарта и спагетите. Необходимо беше да има и олио, ама все пак благодарим за помощта.

Право да получат хранителни продукти имат получили целеви помощи за отопление през отоплителен период 2015/2016 г.; Майки или осиновителки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година; получилите еднократна помощ за ученици, записани в първи клас. Хранителните пакети ще се раздават до 20 март. И тъй като тази година количествата са големи, от червения кръст ще разнесат пакетите до всички населени места.

Д-р Артюн Еринозов-директор на БЧК Добрич: Невъзможно е хората да си ги получават от временните пунктове, които са разкрити в общинските центрове. Така също ще трябва този път да помогнем и на всички кметове на селата, на населените места и по този начин разчитаме, че до 20 март ще съумеем на всички които са правоимащи, да си получат хранителните продукти.

В област Добрич право на подпомагане имат малко над 6000 души, от които най-много - 1 853-ма са в град Добрич, а най-малко - 140 - в община Шабла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови трамваи и етичен кодекс за градския транспорт в София
Нови трамваи и етичен кодекс за градския транспорт в София
​Бижута за 6 милиона долара са били откраднати в новогодишната нощ в Ню Йорк
​Бижута за 6 милиона долара са били откраднати в новогодишната нощ в Ню Йорк