НОВИНИ

По-малко студенти наемат квартири в Благоевград

По-малко студенти наемат квартири в Благоевград в сравнение с предишни години, отчитат от брокерските агенции. Повечето от младите хора, които живеят в близките до Благоевград населени места, предпочитат да пътуват до областния център, вместо да наемат жилища.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
17:30, 22.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Младежи, които търсят жилища под наем, казаха, че по-често свободни апартаменти се предлагат в нови сгради, отколкото в панелните блокове, които сега се санират по национлната порграма за енергийна ефективност.

"В панелките спират за момента продажбите и се очаква санирането и евентуално наемите и продажбите да са на по-високи цени."

Стая с две легла се дава под наем от 160 до 200 лева в зависимост от състоянието на жилището. Едностайните жилища, които са най-търсените за студенти пък са с месечен наем от 250 до 300 лева.

Румяна Първанова – управител
"Апартамент с една спалня, хубаво обзаведен с повечето от удобствата, които предлага едно жилище в рамките на 350-400 лева, говорим за център."

През последните години по-малко студенти наемат апартаменти от агенции за недвижими имоти, за да спестят месечният депозит, който трябва да се изплати на наемодателите. В случай, че не се наеме брокерска агенция, официален договор не се сключва и двете страни не могат да си търсят правата в съда при необходимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия ни върна 170 мигранти
Сърбия ни върна 170 мигранти
Задържаха 27-годишен мъж за пожара в Сакар планина
Задържаха 27-годишен мъж за пожара в Сакар планина