НОВИНИ

По-малко тежки катастрофи и загинали на пътищата във Варненска област

От Пътна полиция отчитат по-малко тежки катастрофи на пътищата във Варненска област. От началото на годината досега са станали 557 или с 35 по-малко спрямо същия период за миналата година. Черната статистика показва, че намалява и броят на жертвите тази година в сравнение с миналата. Загиналите за 2017-та са 25 души, със 7 по-малко от 2016 година.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
18:20, 21.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Статистиката на „Пътна полиция“ във Варна показва, че броят на ранените е по-малък спрямо миналата година. Общо 680 души са пострадалите по пътищата в областта, срещу 708 за миналата година. Най-голям брой катастрофи са регистрирани на автомагистралите и третокласните пътища.

Инспектор Велико Маринов, „Пътна полиция“ - Варна:
"Тези тежки произшествия повече от тях настъпват на територията на населените места, най-вече на територията на град Варна. Като основна причина се явява движението с несъобразена скорост, която е по-характерна за извън населените места."

„Пътна полиция“ във Варна проведе специализирана акция по повод Европейския ден без загинали на пътя.

Инспектор Велико Маринов, „Пътна полиция“ - Варна:
"Осъществяваме контрол на пътното движение и проверяваме водачите на автомобилите за редовността на документите, техническото състояние на автомобилите, използване на предпазни колани и обезопасителни системи."

Според полицаите едно от най-честите нарушения от страна на шофьорите е неизползването на обезопасителен колан. За предстояшите почивни дни от „Пътна полиция“ - Варна призоваха водачите да се съобразяват с пътните условия и да са отговорни на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Полицията във Варна издирва 32-годишен мъж
​Полицията във Варна издирва 32-годишен мъж
Продължават спасителните операции в Мексико
Продължават спасителните операции в Мексико