НОВИНИ

Подариха екскурзия на момичето, което спаси шофьор на тролейбус​ в Стара Загора

Екскурзия до избран културен или исторически обект в страната и илюстрован каталог с най-красивите български места - това е подаръкът, който е получила 15-годишната Мария на среща с областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов.

bnt avatar logo
от БТА
15:04, 19.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
подариха екскурзия момичето спаси шофьор тролейбус​ стара загора

На срещата са присъствали Латинка Петрова, директор на дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия", в който живее Мария, Димо Неделчев, директор на Спортното училище, в което учи момичето, както и приятелката на Мария - Яна, с която са били заедно в тролейбуса по време на инцидента.

Мария е разказала отново за инцидента с шофьора Филип Точев и за това, как се е притекла веднага на помощ, докато другите пътници уплашено са се чудели как да реагират. Тя е признала, че се чувства горда от своята постъпка, но смята, че е дълг на всеки, ако може, да помогне в тежък момент.

Директорката на дома е споделила, че не за първи път Мария проявява гражданска позиция и смелост в трудна ситуация, че е много добро дете и прилежна ученичка. Момичето тренира плуване и директорът на спортната гимназия също изрази задоволство от нейното старание и дисциплина.

Самата Мария е споделила, че иска, след като завърши, да стане треньор по плуване. На пътешествието момичето - герой ще замине заедно с приятелката си Яна от социалния дом и с възпитател от училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меморандум за инвестиционно сътрудничество
Меморандум за инвестиционно сътрудничество
 Бойко Борисов: Правителството ще се бори до последно за стабилността в страната
Бойко Борисов: Правителството ще се бори до последно за стабилността в страната