НОВИНИ

Подновиха напълно падналия стълб от тролейбусната мрежа в столицата

Напълно подновен е стълбът тролейбусната мрежа на ул. "Хан Аспарух" и улица "Георги С. Раковски" в София. Това потвърдиха от "Столичен електротранспорт" - фирмата, която поддържа цялата инфраструктура.

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 21.03.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Причините за аварията са частична корозия в дълбочина на стълба и допълнителното натоварване от конзола за камерите за видеонаблюдение, обясни за "Денят започва" Пламен Кончарски, зам.-директор по инфраструктура и енергозахранване "Столичен електротранспорт".

По думите му има разрешение от Столична община за инсталирането на конзолата, но фирмата му не е предупредена.

Пламен Кончарски, зам.-директор по инфраструктура и енергозахранване "Столичен електротранспорт": Трябвало е да бъдем информирани за натоварванията и да кажем нашето мнение дали този тип стълб да издържи тази конзола.

Поделение "Трансенерго" ежемесечно извършва наблюдения както на контактната мрежа, така и на стълбовете, увери Кончарски.

Когато е извършена проверката през октомври, не са забелязвани никакви видими отклонения от правата част на стълба, не е е забелязана и сериозна ръжда в основата.

Кончарски увери, че ще бъде направен анализ и доклад за състоянието на електрическите стълбове и за виновните лица, които не са изпълнили докрай задълженията си по отношение на контрола при проверката. Информацията ще бъде представена на Столична община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обследват дъното на Дунав при Русе с модерен хидрографски катамаран
Обследват дъното на Дунав при Русе с модерен хидрографски катамаран
Започна пролетното миене на улиците в София
Започна пролетното миене на улиците в София