НОВИНИ

Подобрява се състоянието на оцелялото дете от Варна

Все още в критично състояние, но със стабилни жизнени показатели е момченцето на година и половина, оцеляло след падане от 8-ия етаж във Варна. Според наблюдаващия го медицински екип следващите няколко дни остават критични.

bnt avatar logo
от Репортер: Вилиана Иванова
17:12, 22.05.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Това, което дава надежда на лекарите, е, че през изминалата нощ състоянието на детето не се е променило.

Д-р Валентин Власаков, началник на Отделението по реанимация в МБАЛ "Св. Анна": Положителната новина е, че не се влошава. Остава все още с опасност за живота - едно стабилно тежко положение, но се надявам в следващите дни да остане така и да започне процес на бавно подобрение.

Момченцето е в медикаментозна кома. Вчера му беше направена операция на белия дроб, където е най-сериозната от множеството травми от падането. Какви и кога ще бъдат следващите операции, все още е рано да се каже.

Д-р Валентин Власаков, началник на Отделението по реанимация в МБАЛ "Св. Анна": Осми етаж, знаете каква височина е - може да се открият такива неща, които и с най-фината техника не сме видели. Продължаваме да работим в голям екип - детски хирург, неврохирург, специалист по образна диагностика, детски лекар - нещата екипно ги решаваме.

Детето е в реанимацията на варненската многопрофилна болница, след като вчера падна заедно с близнака си от отворен прозорец на апартамент в жилищен блок в квартал "Левски".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готвят задължителна медиация по някои граждански дела
Готвят задължителна медиация по някои граждански дела
Бинали Йълдъръм е новият премиер на Турция
Бинали Йълдъръм е новият премиер на Турция