НОВИНИ

Подводното колоездене става ли новата фитнес мания

Подводното колоездене, което се състои в карането на стационарен велосипед, потопен в около метър вода, печели привърженици като нова тенденция във фитнеса, съобщава ДПА.

Подводното колоездене става ли новата фитнес мания
bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 20.03.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Спортуващите оценяват чудесното натоварване на мускулатурата в подобна среда. Най-големият басейн в Хамбург предлага редовни фитнес упражнения с напълно потопените си велосипеди.

Град Ню Йорк заимства идеята през 2013 година и основа "Аква студио", като започна да привлича фенове с новото начинание в басейн със солена вода.

Спортуващите го сравняват със спининга - аеробното занимание, изразяващо се в организирано каране на специално пригодени за случая колела на закрито, наречени спинери под звуците на музика и в притъмнени стаи.

Нюйоркското "Аква студио" се рекламира като първото по рода си в Града на небостъргачите, но идеята за подводното колоездене отдавна е позната на германските градове.

В хамбургския басейн, чиято вода е хлорирана, спортуващите използват не истински колела, а рамки на велосипеди с педали, способни да функционират, без да ръждясват във водата.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Черните кутии на катастрофиралия самолет в Ростов на Дон са повредени​
​Черните кутии на катастрофиралия самолет в Ростов на Дон са повредени​
ОП Човешки ресурси - Програма за заетост - 24.03.16
ОП "Човешки ресурси" - Програма за заетост - 24.03.16