НОВИНИ

Полет с балон над Розовата долина в Казанлък

Десетки граждани се включиха във вълнуващото пътешествие с балон над казанлъшката розова долина. Проявата е част от Фестивала на розата, който се провежда ежегодно в Казанлък. Балоните бяха украсени с пъстри български шевици.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:54, 21.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Идеята за атракцията е на Пламен Мирянов, който е любител на красивите гледки и силните преживявания. Заради красотата на розовата долина той решил именно тук да предложи на гостите и жителите на Казанлък най-старата и романтична форма на полет, за да видят част от чудните места на България от птичи поглед.

Пламен Мирянов
,,Идеята дойде, когато видяхме красивите пейзажи, особено гледката отвисоко на Язовир "Копринка". Искахме да популяризираме топловъздушните полети, защото по време на Празника на розата се събират много туристи и това ще допринесе по още един атрактивен начин за празника,,

В продължение на час ентусиастите летяха над огледалните води на язовир "Копринка", зелените полета на Балкана ,за да се насочат към Долината,отрупана с цъфнали маслодайни рози.

Балоните ще прелетят отново над Долината на розите и тракийските царе на 27 май. В свободен полет желаещите ще могат да наблюдават ритуала "Розобер" над село Горно Изворово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци по време на протести във Венецуела
Сблъсъци по време на протести във Венецуела
Тридневен маратон организира Русенският театър
Тридневен маратон организира Русенският театър