НОВИНИ

Политически сблъсък заради снега

Отново политически сблъсък между БСП и ГЕРБ - този път заради снега. От левицата обвиниха управляващите, че използват усложнената зимна обстановка за предизборен пиар.

bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 07.01.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От партията попитаха също дали сред фирмите, почистващи снега има такива, които са близки до властта. От ляво атакуваха кабинета в оставка, че превантивно се затварят пътища, за да не се повтори ситуацията от 30 декември. И заявиха, че задължение на правителството е да гарантира нормалното функциониране на държавата и при зимни условия. Строителният министър в оставка Лиляна Павлова пък заяви, че именно БСП са тези, които търсят политически дивиденти от ситуацията.

Кирил Добрев - БСП: Природните явления се превръщат в предизборното оръжие за управляващите. Това е стратегията на страха. Ако не е лицето Борисов, този сняг ще ни затрупа, който вали с дни. Не е имало случай цяла Североизточна България да бъде отцепена. Вдигнахме цената на винетките с 30% и въпросът ми е - получаваме ли с 30% по-добра услуга.
Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие в оставка: Единствените, които използват тази тежка ситуация на гърба на хората, които са в нелеко състояние са именно тези, които обвиняват, лъжецът вика дръжте лъжеца. Това е проява на политическа немощ и проява на опити за политизиране на един тежък момент за българския народ, което е грозно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студът в Европа взе жертви
Студът в Европа взе жертви
Да, България беше учредена днес
"Да, България" беше учредена днес