НОВИНИ

Полицай загина при катастрофа на магистрала "Тракия"

Нелеп инцидент на автомагистрала "Тракия". Турски ТИР премаза 40-годишен полицай по време на работа. Служителят на МВР Николай Треновски е загинал на място. Шофьорът на тежкотоварния камион е задържан за 24 часа.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:03, 22.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Инцидентът станал на 114-и километър на магистралата. 40-годишният полицай е премазан в аварийната лента докато е снемал данни от друго пътнотранспортно произшествие около 4 часа сутринта.

ст. инсп. Николина Недева-Джамбова, началник на "Пътна полиция" - Пловдив: Това е колега, с който сме работили доста години. Той е дългогодишен служител на "Пътна полиция". Отскоро е в Магистрална полиция. Има опит в работата си. За съжаление един нелеп инцидент му отне живота и всички сме покрусени от това.

Кръвната проба за алкохол на турския шофьор е отрицателна. Той е пътувал към Истанбул. Камионът му е бил натоварен с мебели. От полицията не казват дали водачът е бил заспал или пък се е разсеял, за да не забележи полицая, който е бил със светлоотразителна жилетка. Загиналият е бил на смяна с друг свой колега, който е невредим.

ст. инсп. Николина Недева-Джамбова: И той е в шок, естествено.Бил е там на място. Видял е тялото на колега си и не е на себе си, естествено.

Разследването продължава. Процесът ще е по-бавен заради затруднената езикова комуникация с турския гражданин. Вече са снети свидетелски показания. Работи се по изготвянето на всички необходими експертизи, увериха от "Пътна полиция".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официална визита на Барак Обама в Лондон
Официална визита на Барак Обама в Лондон
Две деца пострадаха от взрив на бойлер в Пловдив
Две деца пострадаха от взрив на бойлер в Пловдив