НОВИНИ

МВР и НАП провериха над 400 души в Слънчев бряг

За втора поредна нощ се проведе акция на МВР и НАП в Слънчев бряг. Късно снощи в курорта бяха проверени собственици на луксозни автомобили, чиито доходи тепърва ще се изясняват. Не са открити съществени нарушения, задържан е един криминално проявен. До момента са проверени над 400 души. Иззети са малко над 170 литра контрабанден алкохол от заведенията.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
21:08, 11.06.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Проверките започнаха малко преди полунощ. Екипи на НАП и полицията бяха разположени в близост до най-известните заведения в курорта. Униформените проверяваха за крадени коли, наркотици и оръжие.

За цялата нощ бяха проверени над 30 лъскави лимузини. Доходите на собствениците им ще бъдат проверени от НАП.

Николай Стоилков, Икономическа полиция ОДМВР-Бургас: "Абсолютно цялата информация тази вечер събрана от криминална полиция ще бъде анализирана и ще бъде установено, това което ни интересува. Гарантирам ви."
Марио Кирев: Трябва да има такива проверки. Какви доходи са нужни за такъв автомобил? Аз живея в Германия от 15 години. Там такъв автомобил кара всеки втори. Той не е скъп.
БНТ: Откъде имате доходи за този автомобил? - Играл съм в Ювентус. Не съм забъркан в никакви неща, за да се притеснявам.

Сред проверените беше й Юлия, чийто автомобил е подарък от любимия. Момичетата в колата признават, че не се притесняват след престрелката в курорта: "Празнуваме моминско парти и няма как да го отложим. Точно при закриване на сезона пак имаше престрелка. Бързо се изнесохме."

След полунощ проверките продължиха в нощните заведения, които бяха пълни предимно с чужденци.

- Днес е първата ни вечер тук. Не знаем нищо за стрелбата. Засега нямаме проблеми тук.

- България е страхотна държава. Има много красиви жени. Алкохолът е евтин. Купонът е супер.

За две поредни нощи в Слънчев бряг бяха проверени 25 заведения и над 50 лимузини. Единствените нарушения бяха свързани с неиздаване на касови бележки. В нито един луксозен автомобил не бяха открити наркотици и оръжие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марсилия е блокирана, но ситуацията преди мача е спокойна
Марсилия е блокирана, но ситуацията преди мача е спокойна
Юбилей по кралски
Юбилей по кралски