НОВИНИ

Полша отново дава обяснения в Брюксел за съдебната си реформа

Полското дясно правителство има възможността да даде за втори път през последните три месеца обяснения в Брюксел за съдебната си реформа, която според ЕС може да подкопае независимостта на полските съдилища, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:18, 18.09.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света
полша отново дава обяснения брюксел съдебната реформа

Полският министър по европейските въпроси Конрад Шимански заяви, че ще защити промените, направени от правителството на националистическата партия "Право и справедливост" на изслушването в Брюксел пред външните министри на ЕС. Изслушването е част от процедурата по установяване дали Варшава е нарушила европейските принципи за върховенство на закона.

"Мога само да се надявам, че, както през юни, на изслушването ще обменим възгледи за това какво съответства и какво не съответства на европейското право и европейските стандарти", каза Шимански пред репортери, докато отиваше към срещата.

Правителството в Полша прие закони, изпращащи в ранна пенсия много съдии от Върховния съд, и номинира свои кандидати за техните длъжности - ход, разкритикуван от евроинституциите и полската опозиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОЛАФ сигнализирана за Миню Стайков
ОЛАФ сигнализирана за Миню Стайков
Предлагат нов тип училищно обучение по Безопасност на движението
Предлагат нов тип училищно обучение по "Безопасност на движението"