НОВИНИ

Поредица от взривове на боеприпаси в къщата на бивш военен в Дупница

Поредица от взривове на боеприпаси в къща на бивш военен в Дупница. В дома на 76-годишния мъж са открити две чанти, пълни с капсул-детонатори. Той е арестуван за 24 часа. За щастие при инцидента няма пострадали.

bnt avatar logo
от А. Сукалинска, Д. Чавдарова
18:12, 18.02.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Късно снощи в дома на Николай Паунов - бивш военен и миньор, възникнал пожар. На място веднага пристигнали екипи огнеборци и полицаи, които намерили складирани две торби с боеприпаси.

Борислав Динев, началник на РПУ-Дупница: При извършеното претърсване впоследствие се установиха над 200 броя електрокапсули детонатори и над 5 кг пресовки скаленит, което е взривно вещество ще покаже експертизата точно какво е.

Според полицията откритото количество взривно вещество е било опасно не само за къщата, в която заедно с Паунов имало още четирима души, а и за целия квартал. Съсед, който живее на втория етаж в сградата, събудил Паунов, след като видял, че бараката му гори. По-късно се чул и взрив.

В следобедните часове бившият военен работил в бараката с ъглошлайф. В близост имало трици. Предполага се, че са паднали искри, часове наред са тлеели и късно вечерта са се запалили.

Борислав Динев, началник на РПУ-Дупница: При идването на колегите е бил в бараката и се е опитал да прикрие въпросните електрокапсули и колегите от полицията са спасили живота му.

Паунов бил с изгаряния.

Съседите описват Николай Паунов като необщителен и стеснителен мъж. 8 години работил в мините в Бобов дол като бомбаджия, откъдето най-вероятно е взел откритите боеприпаси в дома му. От полицията в Дупница казаха, че бившият военен няма наказание за притежаване на незаконно оръжие. Преди време е причинил катастрофа след употреба на алкохол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възпоменателна церемония в Карлово в памет на Васил Левски
Възпоменателна церемония в Карлово в памет на Васил Левски
Навършват се 147 години от гибелта на Васил Левски
Навършват се 147 години от гибелта на Васил Левски