НОВИНИ

Откриха 5 кг взрив и 200 капсул-детонатора в дома на бившия военен в Дупница

На косъм от трагедия в Дупница. Поредица от взривове на боеприпаси в къща на бивш военен. В дома на 72-годишния мъж са открити две чанти, пълни с капсул-детонатори. При инцидента няма пострадали.

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
12:02, 18.02.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Инцидентът се е случил на изключително оживена улица в Дупница. Тук има дори и училище. Къщата е на 72-годишния мъж, който е бивш военен и бивш миньор. Мъжът сам е предизвикал пожара от искра при рязане с ъглошлайф. Съседите от кооперациите наоколо разказват, че късно снощи са се чули силни гърмежи.

Според тях мъжът е необщителен и затворен човек.

Това, което полицаите са открили в къщата на мъжа, са 200 броя електрически капсул-детонатори, както 5 кг. взривно вещество. Той се опитал да прикрие боеприпасите, а според полицията е имало реална опасност от взрив в целия район.

Борислав Динев, началник на РПУ- Дупница: 5 кг. взривно вещество е много сериозна опасност, не за къщата, а за района, в което се намира местопроизшествието. Човекът от 82-а година е бил военен в поделението в Самораново от 82-ра до 90-та година е работел в мините в Бобов дол като бомбаджия. Така че от двама обекта, където е работил, е имал възможност да се снабди. Следствието ще покаже, тъй като електро капсул-детонаторите имат номера. Същият има опасност за живота, защото при идването на колегите, е бил в бараката и се е опитал да прикрие въпросните капсул-детонари, колегите от полицията са спасили живота му. Настанен е в болница с леко обгаряне и обгазяване.

Пострадалият е прекарал вечерта в болницата, рано тази сутрин беше доведен отново в дома си, за да съдейства на органите на реда, докато водят разследването. След това беше арестуван и отведен в районното управление в Дупница, където ще остане 24 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хронология на взривовете на боеприпаси от началото на година
Хронология на взривовете на боеприпаси от началото на година
Карлос Гон: Най-важно е да изчистя името си
Карлос Гон: Най-важно е да изчистя името си