НОВИНИ

Карлос Гон: Най-важно е да изчистя името си

Бившият шеф на "Нисан" Карлос Гон даде ексклузивно интервю за китайска телевизионна мрежа в Ливан, където избяга миналата година. Гон е обвинен в Япония във финансови машинации. В интервюто, той заявява, че най-важното за него за момента е да изчисти името си.

bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 18.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Бившият шеф на "Нисан" продължава да отрича обвиненията срещу него и смята, че Япония е мястото да бъде оневинен.

Карлос Гон - бивш изпълнителен директор на "Нисан": Все още смятам, че най-доброто място да изчистя името си и цялата история би била Япония. Японското общество е справедливо, за несправедлива считам системата, която представя фактите изкривено.

Скандалният бизнесмен не изясни обстоятелствата около бягството си в Ливан.

Карлос Гон - бивш изпълнителен директор на "Нисан": Планирах го сам. Действах бързо и за щастие резултатът беше добър, но беше рисковано. Но най-големият риск беше да остана в Япония.

65-годишният Гон беше арестуван през ноември 2018-та. Срещу него има обвинения за надвзети компенсации за 85 милиона долара, за ползване на средства на компанията за лични цели и други. Гон, за който се смята, че е спасил "Нисан" от фалит, не уточни бъдещите си планове.

Карлос Гон - бивш изпълнителен директор на "Нисан": Не съм сигурен, че ще се върна в автомобилната индустрия. Повече съм концентриран да защитя правата си, после ще видим.

Ливан няма да екстрадира Гон в Япония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха 5 кг взрив и 200 капсул-детонатора в дома на бившия военен в Дупница
Откриха 5 кг взрив и 200 капсул-детонатора в дома на бившия военен в Дупница
Месо с изтекъл срок на годност иззеха плевенски полицаи
Месо с изтекъл срок на годност иззеха плевенски полицаи