НОВИНИ

Експерт БГ Тол: 805 са нарушителите на пътя вчера

В рамките на първите 24 часа броят нарушители е 805. Те са засечени с камерите, които са разположени върху стационарните контролни точки, които са 295 на брой и покриват 10 800 км от републиканската пътна мрежа, и част от мобилните камери, които са общо 105 на брой, които покриват останалите до 20 000 км. Това каза за сутрешния блок на БНТ доц. Георги Балабанов - експерт БГ Тол.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
09:37, 18.02.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

По отношение на спорните отсечки от Републиканската пътна мрежа, които минават през София, по закон все още автомобилите дължат такса, въпреки опитите да бъдат освободени живеещите в района от винетни такси, заяви доц. Георги Балабанов от БГ Тол. Там, където има спорни места се водят разговори със съответните общини. В момента, в който има постигнато съгласие това ще се отрази и на картата. Това е динамичен процес, работи се по него. Ако все пак автомобил без винетка премине например по Северната скоростна тангента, дори и със софийска регистрация, ще бъде глобен към този момент, защото все още решение не е взето.

По отношение на чуждестранните автомобили, системата не прави разлика. Те не получават електронен фиш, ако не бъдат спрени от мобилен екип при напускането на територията на България на граничния пункт ще бъдат спрени и там ще им бъде наложена санкцията.

Експертът разясни какви данни записват автомобилите, които са "мобилно глобяваща единица".

Доц. Георги Балабанов - експерт БГ Тол: В него стоят полицаите, които налагат санкциите на нарушителите. Този автомобил се свързва с предходна стационарна контролна точка или мобилен екип с камера и на базите на данните, които получават от стационарната контролна точка, съответно правят правоприлагането, налагат съответните сакнции.

Вижте повече във видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акробат извървя разстоянието между два хотела върху тънко въже
Акробат извървя разстоянието между два хотела върху тънко въже
Взрив избухна в имот на бивш военен в Дупница
Взрив избухна в имот на бивш военен в Дупница