НОВИНИ

Проучване за коронавируса: Най-голям риск за хронично болните и възрастните

1868 са вече жертвите на коронавируса в Китай. В първото подробно публикувано изследване на епидемията се казва, че най-голям риск има за възрастните и хората с хронични заболявания. 80% от случаите са протекли сравнително леко.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:07, 18.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

В изследването на китайските власти за коронавируса се обръща внимание на големия риск за здравните работници. Директор на болница в Ухан почина от опасната болест. В града продължават да се изпращат медици, защитно облекло и медикаменти от други части на Китай. Заразените в страната са над 72 000. Учебните занятия протичат по необичаен начин, разказа в сутрешния блок на БНТ журналист в Пекин.

Тодор Радев, журналист в Пекин: Вчера беше първият учебен ден от втория срок в Китай и той, разбира се, не започна в училищата, а се организира изцяло онлайн.Това е една нова мащабна акция на китайските власти за това да не се спира образователния процес в страната и да се осигури възможност на децата да продължат да учат.

Китайският президент Си Дзинпин обяви, че страната ще може да изпълни икономическите задачи за тази година, независимо от кризата с вируса.

Южна Корея изпрати самолет, за да евакуира своите граждани от круизния кораб, поставен под карантина край Йокохама. Заразените там вече са 542 души. Сингапур ще инвестира 4 милиарда и 200 милиона евро за борба с Ковид19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коне бяха спасени от удавяне в Русия
Коне бяха спасени от удавяне в Русия
Контейнер с йонизиращи лъчения над нормата е установен на пристанището във Варна
Контейнер с йонизиращи лъчения над нормата е установен на пристанището във Варна