НОВИНИ

Пороен дъжд заля Варна

Пороен дъжд потопи Варна в следобедните часове и превърна улиците в реки. Само за половин час над града се изляха 26 литра на квадратен метър.

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 16.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Деретата преляха, а придошлата вода наводни подлез. Наложи се спасителен екип да вади десет пътници от закъсал автобус.

Дъждът заваля около 16 часа, придружен със силен вятър и градушка. Буквално за минути водата придойде по стръмния склон над телевизионния център и нахлу в студийния комплекс. Наложи се с чували и подръчни материали да спираме водата, каза кореспондентът на БНТ в Силвия Благоева.

Синоптиците казаха, че най-силно е пострадала северната част на града, където се намираме и ние. Валяло е много силно в курортите и Балчик. В първите 30 минути на бурята спасителните екипи са получили повече от 20 сигнала за наводнени приземни етажи. Сред тях са Акушеро гинекологичната болница и Болницата "Света Анна". Специализирани екипи отводняваха автомобилните подлези на няколко места в града. Те продължават работа по отводняването на града.

В полицията са постъпили много сигнали, сред които и за паднали клони и дървета. Заради бурята три стари дървета са се изтръгнали от корените си и са препречили крайбрежната алея. Имало е и сигнал за свлачище в този район, но се оказа неоснователен. Само да кажем още, че тази година пороят пощади район Аспарухово. Не беше толкова продължителен и за утре за щастие прогнозират намаляване на облачността и спиране на валежите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Порой заля и Карнобат, в Сливен се изсипа градушка
​Порой заля и Карнобат, в Сливен се изсипа градушка
Биографията на Джон Толкин вече може да се прочете и на български език
Биографията на Джон Толкин вече може да се прочете и на български език