НОВИНИ

Най-силният мъж на Америка се завърна в родния си град Гоце Делчев

Носителят на две титли “Най-силен мъж на Америка” за 2014-а и 2015-а година Димитър Саватинов се завърна за кратко в родния си град Гоце Делчев. Най-напред той посети училището, в което е завършил средното си образование. Той е двукратен носител на титлата “Спортист на годината” в родния си град. Днес той се срещна и със студенти в Югозападния университет.

bnt avatar logo
от Атанас Пиронев
19:28, 16.05.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Силен като физика, нежен и чувствителен като характер –така го усетиха ученици и студенти, с които се срещна в Гоце Делчев и Благоевград.

"По време на състезание какво си казвате?"

Димитър Саватинов: “Давай Митко ти си българин!” Това определено ми минава през главата всеки път, преди да тръгна, преди да излезна.”

Успехите си Димитър Саватинов дължи на три правила, които спазва: да имаш цел, да я осмислиш до най-малката подробност, и труд, много труд.

Димитър Саватинов: “Ако искаш да си първи, трябва да спреш, като свършиш, защото е много лесно да спреш, като се умориш. При нас е, като се умориш, тогава да започнеш.”

Следващите две цели пред неврокопския богатир е да спечели състезанието “Най-силен мъж на света” и “Арнолд класик”. Това са и двете най-тежки силови състезания в стронгмен за тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вяра Анкова: Поли направи огромен пробив на Евровизия
Вяра Анкова: Поли направи огромен пробив на Евровизия
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ