НОВИНИ

Португалия ликува след триумфа на ЕВРО 2016

Португалия е новият европейски шампион по футбол. Тимът се наложи над отбора на Франция с 1 на 0 в продълженията на мача късно снощи с гол на Едер.

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 11.07.2016
Чете се за: 01:08 мин.
Още

Фойерверки и музика взривиха Лисабон след последния съдийски сигнал на мача, който португалците спечелиха с гол на нападателя Едер, отбелязан в 109-ата минута от срещата след нулево равенство в редовните 90 минути. Огромна тълпа от португалски фенове гледа мача на централния площад в Лисабон, където той бе прожектиран на видеостени. Всички те избухнаха в скандирания, песни и танци след последния съдийски сигнал на срещата.


;

Възторгът на португалските фенове бе споделен и от целия отбор. Победата на иберийците дойде въпреки контузията на техния капитан и топреализатор Кристиано Роналдо, който напусна терена в самото начало на срещата, но продължи активно да подкрепя, мотивира и съветва своите съотборници от страничната линия.

Емоционалният селекционер на тима Фернандо Сантош похвали суперзвездата на пресконференцията след мача за това, че е направил всичко по силите на един човек да остане на терена, а след това и да помогне на тима по какъвто начин може до последния съдийски сигнал.

;

Не по-малка беше радостта на португалските привърженици и в Париж. Мощни скандирания "Ние сме шампионите!" огласиха френската столица. Емоционалната победа маркира първата европейска титла за Португалия в историята на страната.

Карлос Албино, фен на Португалия от Сетубал: "43 години чакане и най-после успяхме! Просто е невероятно. Преди дванайсет години изгубихме у дома и сега направихме същото на французите. Чувството е страхотно! Във всеки случай много по-добра от загубата преди 12 години."

Радостта на португалците бе съизмерима само с тъгата на френските фенове, чийто отбор доминира през по-голямата част от срещата и пропусна много шансове да реши мача с гол в редовното време.

Силван Алрик, фен на Франция от Марсилия: "Малко сме разочаровани, няма как. Проклетата топка удари гредата. Натискахме и не беше достатъчно. Но ще стане някой друг път. Петелът няма да кукурига тази сутрин."
;

Хронологията на целия драматичен двубой в Париж ТУК

Вижте още Португалия е новият европейски шампион по футбол (СНИМКИ)

;

Сблъсъци в Париж по време на мача Франция-Португалия

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цигари за 7 млн. евро е имало в разбитите български фабрики в Испания
Цигари за 7 млн. евро е имало в разбитите български фабрики в Испания
Призив към американските инвеститори да не напускат Великобритания
Призив към американските инвеститори да не напускат Великобритания