НОВИНИ

Посещение на министъра на външните работи на Тунис у нас

Министърът на външните работи на Тунис Хемайес Джхинауи се срещна с президента Румен Радев. Българският държавен глава отбеляза, че Тунис е важен партньор на Европейския съюз в борбата с тероризма и миграцията. Гостът заяви, че страната му се стреми към още по-тясна интеграция с европейската икономика и разчита на подкрепата на България.

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:05, 05.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

По-късно министърът на външните работи на Тунис се срещна и с българския си колега Екатерина Захариева. Двамата са обсъдили сътрудничество в сферата на културата, образованието и туризма, както обмяната на информация срещу общия враг - тероризма.

Двамата са единодушни, че за справяне с миграцията, трябва да се създаде сигурност и перспектива на хората в родните им държави.

;
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Този дебат се води все още в ЕС. Той трябва да се води, пак казвам с държавите от произход и транзитни държави на незаконни мигранти, но и всяка държава има задължение да опазва и границите си от незаконни нередовни мигранти.
Хемайес Джхинауи, министър на външните работи на Тунис: Тунис поема напълно цялата си отговорност да съхранява по-добре границите си. Да пречи на младежите да напускат Африка и да отиват в Европа, но напълно понася отговорността да помага на емигрантите, които са в отчайващо положение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецпрокуратурата изнесе подробности след акцията в двете онкоболници
Спецпрокуратурата изнесе подробности след акцията в двете онкоболници
В Стара Кресна отбелязаха​ 140 години от Кресненско-Разложкото въстание
В Стара Кресна отбелязаха​ 140 години от Кресненско-Разложкото въстание