НОВИНИ

Посрещаме новата 2016-та с тържества в цялата страна

Пловдив, Русе, Варна, Бургас,Велико Търново - има още малко време преди началото на празненствата там - за насторението разказват нашите кореспонденти

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
19:40, 31.12.2015
Чете се за: 02:21 мин.
У нас

В Пловдив...

ще посрещнат новата година с рок и жици на площада. За големия рок концерт на Николо Коцев, група Кикимора и Йорн Ланде в града има много гости не само от страната, но и от съседни нам страни. Музикантите излизат на сцената в 22 часа. Феновете на рок-музиката ще чуят незабравимите класически парчета от 70-те на групите "Дийп Пърпъл", "Рейнбоу", "Блек Сабат", "Уайтснейк . Това е първия общ проект на Николо Коцев, Кикимора и Йорн Ланде, когото специалистите определят за наследник на великия Рони Джеймс Дио. Пред българска публика тази вечер освен кавъри той ще изпълни 4 авторски парчета, едно от които за първи път. Концертът може да гледате на живо по БНТ 2. А в първите минути на новата година хорото ще поведат ансамбъл "Тракия", а след това празничната програма продължава с изпълнения на Скилър, Любо Киров и ди джей парти. В новогодишнта нощ има осигурен и обществен транспорт. Автобусите ще се движат през 30 минути до 2 часа на първи януари.

Облечете се добре и елате на площада пред през община Пловдив да посрещнем заедно новата 2016-та година.

;

Русе...

...със сигурност ще е хладна нощта, но горещо в сърцата. Въпреки студът сковал Русе, хиляди жители и гости на града ще излязт на площада, за да изпратят старата и да посрещнат заедно Новата година. Традицията датира от средата на 90-те години. Празничната програма започва точно в 23:30, а първото хоро ще се извие под съпровода на фолклорен танцов театър „Найден Киров". В полунощ всички ще се хванат на кръшното Дунавско хоро, а небето над Русе ще бъде озарено от шумна заря, която ще продължи 7 минути.

;

Хиляди българи избраха

Банско...

...за мястото, на което да се разделят с 2015-та и да посрещнат 2016 година. Хотелите в курорта са пълни от няколко дни. Над 15 хиляди туристи от цял свят са напълнили курорта, за да посрещнат новата 2016 година. Днес до последно те караха ски, разхождаха се из курорта, а сега вече всички се готвят за полунощ, когато едни в заведения, други под открито небе, ще посрещнат новата година. В Банско 10 минути преди полунощ ще започне празничната програма. Тук на сцената концерт-спектакъл ще изнесе група Вакали, а заедно с тях ще бъде и солистката Евелина Христова. Изпълненията на групата обещават да са много атрактивни, защото най-общо казано те излизат на сцената с огромни тъпани, на които свирят и в същото време танцуват, създавайки едно прекрасно настроение. Иначе времето е много студено, но в Банско това не плаши хората, все пак те са тук заради зимния туризъм и някой и друг градус под нулата не би трябвало да ги притеснява. Това е от Банско, празникът тук тепърва започва…

;

Варна ...

...Тук купонът ще бъде на площад „Независимост", началото е 23 часа. На места в някои от кварталите също си организират свое празнуване, но големите звезди ще бъдат на обновения площад в центъра. С Графа и Криско, с група „Мастило" и Силвия Кацарова едва ли ще усетите студа, така че не се колебайте. В програмата участват още младият изпълнител Дамян Попов, българското оперно трио „Сопрано", духовият оркестър „Север" и местните любимци от „Тутурутка". Ще има светлинно шоу и богата заря точно в полунощ, а концертът ще продължи до 3 часа. От 22 до 2 ще има безплатни автобуси по линиите 2, 17, 22 и 83, така че ви трябват само топло палто и добро настроение, за да започнете 2016-та с купон и заря на площада.

;

и в Бургас ...

... където хора вече се събират на обновения площад "Тройката", а във Велико Търново - под светлините на хълма Царевец.

На обновения централен площад в Бургас "Тройката", до голямата Коледна елха е разположена празничната сцена на която от 22,30 плеяда звезди на родната поп и рок сцена ще забавляват и радват бургазлии и гостите на морския град. Водещ на новогодишното шоу ще бъде обичаният от всички актьор Георги Мамалев, а Преслава Пейчева, музикантите от група "ТЕ", рок-бандите "Остава" и "Jin Monic", както и бургаският изпълнител Стефан Лалчев ще поддържат високия градус на настроението. Странджанският славей Жечка Сланинкова след полунощ ще даде старт на хората, а всички бургазлии, избрали да посрещнат Нова година под открито небе ще се почерпят по традиция с вино и новогодишна баница. Нека всички да се съберем на Тройката и заедно да посрещнем Новата 2016 година!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горяха кофи за боклук в София
Горяха кофи за боклук в София
Светът изпраща 2015 с мерки за сигурност
Светът изпраща 2015 с мерки за сигурност