Фериботът в Белослав ще работи през цялата нощ на Нова година

Фериботът, който свързва двата бряга на град Белослав, няма да прекъсва работа в Новогодишната нощ. Курсовете обаче ще бъдат разредени. От години фериботът е най-бързата връзка за пресичане на плавателния канал море-езеро, който разделя Белослав на две. На денонощие се правят по 102 рейса между двата бряга.

от Мартин Николов / Георги Христо
16:52, 31.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

От полунощ на 31 декември до сутринта на 1 януари фериботът ще се движи с разреден график – по веднъж в двете посоки на всеки час. При необходимост обаче ще превозва екипи на полицията, пожарната и бърз помощ извън разписанието.

Ясен Иванов, капитан на ферибота „Белослав“: Няма такъв голям наплив през нощта. Тръгва се на всеки 30 минути от даден бряг. Или горе-долу от един и същи бряг на един час. И това е между 0,10 до 3,55, когато са ни редовните рейсове.

Жителите на града използват ферибота като градски транспорт. За денонощие по най-бързата връзка между двата бряга преминават около 2 000 автомобила.

Транпортът е безплатен. Който иска, може да се повози между двата бряга. А фериботът отдавна е и местна атракция.

- Особено като е хубаво времето руснаци идват много, англичани идват много. Радват се, - казва капитанът на ферибота.

По празниците често се качват и подпийнали пътници. Но досега проблеми не е имало, казва капитан Ясен Иванов, който ще посрещне Новата година на работа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди на 31.12
Новините в 100 секунди на 31.12
Има писмо до Овъргаз, твърдят от БЕХ. Русия отрича да има проблеми.
Има писмо до Овъргаз, твърдят от БЕХ. Русия отрича да има проблеми.