НОВИНИ

Пострадалите от катастрофата на АМ „Тракия“ са настанени в пет столични болници

Над 30 са пострадалите след вeрижните катастрофи на автомагистала „Тракия“ по-рано днес, някои са с опасност за живота. Те са настанени в пет столични болници с различни наранявания.

bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 05.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Двама мъже на 45 и 50 години са с с опасност за живота. Те са настанени в болница „Света Анна“ с тежки шийни травми. Там са откарани още 13 души - сред тях има четири деца, две от които са от Сърбия и са с лицево-челюстни травми. Другите две деца са с комоцио и травма на бедрото, а опасност за живота им няма. Останалите пациенти са настанени за лечение в различни отделения на болницата.

д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ „Света Анна“: От 4-5-годишни до 60-годишни - разнообразна възраст. Имаме седем души, приети в неврохирургия, трима - в ортопедия и хирургия, двама в лицево-челюстна хирургия и един в хирургия. И двамата пострадали с шийни травми и парализа са с опаснот за живота.

В спешното отделение на ИСУЛ са приети четирима души с единични и множествени трамви. В „Токуда“ са приети двама души с фрактури, а в „Софиямед“ е оказана помощ на мъж и жена със счупване на подбедрицата и шийна травма.

В „Пирогов“ са приети четирима души. Сред тях са дете на 2 години и 16-годишната му майка. Детето е с мозъчно сътресение. Две жени на 67 и 80 години са с по-тежки травми и с опасност за живота.

доц. Олег Чолаков, зам.-директор на УМБАЛСМ „ПИРОГОВ: 80-годишна жена е в противошоковата зала, операцията ѝ приключи. Имаше кръв в корема и поражения в гръдния кош. Втората жена също е с политравма - фрактура на ръка и бедро. Предстоят диагностични уточнявания, но тя остава в болница.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много от земеделските производители в Пловдивско не застраховат продукцията си
Много от земеделските производители в Пловдивско не застраховат продукцията си
Френският президент влезе в ядрена подводница
Френският президент влезе в ядрена подводница