НОВИНИ

Николина Ангелкова: Очакваме 7-8% ръст на туризма това лято

Министърът на туризма Николина Ангелкова каза в студиото на „Денят започва“, че се очакват 7-8% повече туристи, като най-голям ръст ще отбележат гостите от Германия, Чехия и Полша. Летищата във Варна и Бургас поемат средно 8% повече пътници.

bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 05.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза, че от първостепенна важност в летния сезон остава сигурността и безопасността на летуващите.

Тя отбеляза, че вътрешният туризъм остава приоритет на Министерството, като се очаква ръст от 2-5% при нощувките на българи по Черноморието. Според Ангелкова, на годишна база броят на българите, които ходят на почивка в Гърция, е равен на броя на гърците, които идват в България. Цел за министерството според нея е България да стане целогодишна туристическа дестинация.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Програмата ни е да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация. Туристическите ни атракции придобиват все по-голяма популярност. Искаме да подпомогнем туроператорите в популяризирането на България. Анализите ни показват лек ръст в обектите на културноисторическите маршрути.

Министър Ангелкова отбеляза, че българската страна се бори някоя от европейските агенции да има представителство в София. Тя посочи здравния туризъм като възможна ниша за българската туристическа индустрия.

Ангелкова заяви, че в момента по Черноморието се извършват проверки за нарушения, като досега не е констатирано нищо фрапиращо. Според нея телефонът, отворен за сигнали, засега функционира добре.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Предстои на групираме плажовете по четири групи, всяка от които да има отделна концесионна политика и това да намали цената на чадъри и шезлонги.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава разкриването на басейни във Варна
Продължава разкриването на басейни във Варна
Над 50 безработни ще започнат работа към Община Кюстендил
Над 50 безработни ще започнат работа към Община Кюстендил